Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2009-08-03

Cukinija.

Jei norit kažką panašaus pasigaminti, jums reikės:

Vienos apvalios cukinijos, geros saujos šparaginių pupelių, tiek pat jau išvirtos mėsos (kokios pageidausite - tai jūsų skonio reikalas), poros skeltelių česnako, saujos smulkinto baltagūžio kopūsto, poros nedidelių morkų, poros šviežių bulvių, aliejaus kepimui, šviežiai maltų juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų, po žiupsnelį krapų bei petražolių, druskos pagal skonį, šlakelio vandens.

Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: nusiplauname, nupjauname viršų ir gražiai išskobiame sėklas. Turi gautis tvirtas puodelis su dangteliu.
Susmulkiname česnakę bei morkas. Apkepiname įkaitintame aliejuje, kol viskas suminkštėja. Tada suverčiame susmulkintą mėsą. Pakepiname. Sudedame sulaužytas šparagines pupeles bei kopūstą. Dažnai maišydami truputį pakepiname. Sudedame kūbeliais susmulkintas nuluptas bulves. Įpilame vandens. Uždengiame dangčiu ir truputį patroškiname. Patroškintas daržoves sudedame į išskobtą cukiniją. Kad geriau laikytųsi dangtelis, jį pritvirtiname su mediniais smeigtukais. Cukiniją suvyniojame į foliją ir pašauname kepti į įkaitusią orkaitę. Troškiname apie valandą (priklauso nuo cukinijos dydžio ir senumo: peraugusi cukinija troškinasi ilgiau). Patikriname smeigdami mediniu pagaliuku į cukinijos šoną: turi lengvai smigti ir išbėgti truputis skysčio.

Viena tokia cukinija - vienam žmogui.

Skanaus. ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą