Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2009-09-28

Pomidorų pyragas.

Pagrindui paruošti reikės: 250g kvietinių miltų, 150g sviesto, 0,5 šaukštelio druskos, 2 šaukštų vandens (galima į tešlą įmaišyti maltų raudonėlių: bus kvapnesnė)
Įdarui: 3 (aš dėjau 6) didelių pomidorų, 40g svogūnų laiškų (kas valgo), 100g fermentinio sūrio (aš dėjau 150g), 100g džiūvėsėlių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, 200ml pieno, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio muskatų, susmulkintų raudonėlių.

Sukapokite sviestą su miltais (masė turi būti trapi). Įberkite druskos, raudonėlių, įpilkite vandens, suminkykite tešlą. Mažiausiai pusvalandį laikykite šaldytuve. Pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais, tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Inde išplakite kiaušinius ir sumaišykite su miltais bei pienu. Pagardinkite druska, pipirais ir muskatais, įberkite smulkintų raudonėlių. Kiaušinių mišinį sumaišykite su pomidorais. Iškočiokite tešlą ir dėkite į 24cm skersmens, sviestu išteptą kepimo formą. Ant tešlos supilkite įdarą. Kepkite 190 C laipsnių  temperatūros orkaitėje 45 minutes. Prieš pateikdami palikite 10 minučių atvėsti.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą