Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2009-09-12

Receptas gurmaniškiems pietums.

Jei netyčia turite pažįstamų, kurie užsiima medžiokle (bėja aš ją smerkiu), arba turite galimybę įsigyti gabalėlį šernienos, tai nepraleiskite progos ir pasiruoškite nuostabų kepsnį.

Jums reikės: Gabalėlio šernienos, pakelio sviesto, šviežių prieskoninių žolelių (petražolės, krapai, bazilikas, laiškinis česnakas etc.), nedidelis česnakas, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, druskos.

Į dubenį sudedame sviestą, nuplautas preiskonines žoleles, nuluptas česnako skelteles, supilame aliejų ir sutriname viską trintuve iki vientisos masės. Pasūdome ir paskaniname pipirais. Šia mase įtriname mėsą ir paliekame šaldytuve kokią valandą ar daugiau. Kai prieskoniai pakankamai įsigers į šernieną, ją suvyniojame į kepimo popierių ir pašauname į įkaitusią orkaitę.
Prie šio patiekalo labai tinka keptos bulvės, pagardintos aitriosiomis paprikomis, bei šviežių daržovių salotos.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą