Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2012-02-11

Apie stilingus dienoraščius. Stilinga aš ar ne?

Labai netikėtai vieną dieną, gavau pranešimą apie tai, kad kažkas laiko mane stilinga. :D Žinau, kad jau daugelis dienoraštininkių/blogerių jau apsidovanojo dar praėjusiais metai, bet šis apdovanojimas tik dabar mane pasiekė. Gal vis dėlto aš ir ne tokia stilinga?:D Už šią dovaną-įpareigojimą esu dėkinga Remini, gaminančiai nuostabius popierinius dalykėlius. :)
Eime prie reikalo. :) Dabar reikės daryti tai, ką labai mėgstu: rašyti apie save (tik-net) septynis dalykėlius. :) Po to šiuo apdovanojimu apdalinti penkiolika žavingų-stilingų-nepakartojamų blogerių ir joms pranešti apie šią, joms nutikusią laimę. :D

Tai gi, septyni dalykai, ko DAR nesu parašius savo dienoraštyje:

1. Nekenčiu, nemyliu, mane labai erzina, nervina ir net nupurto, kai mane vadina Aušrele, Aušryte, Aušriuku, Aušryčiuku ir panašiai meilybiškai. Net mano tėvai niekada, NIEKADA į mane taip nesikreipia. Mieliausi mano vardo pakraipymai, kuriuos aš girdžiu iš savo tėvų ar vyro, ir man jie patinka, yra Aušrė arba Aušronė. Dar kartais vadina mane Paukšteliu ar/ir Liepsnele.
2. Aš myliu daiktus. Labai. Man patinka juos gauti, pirkti, rinkti, kaupti. Niekada neišmesiu daiktelio, kurį gavau dovanų, net jei jis ir nelabai mano stiliaus. Visada susirenku gatvėje rastus varščiukus, žiogelius, sąvaržėles, o taip rankiodama esu radus ne kartą ir piniginių, raktų, mobiliųjų telefonų, kaspinėlių ir net vokelių su atviruku bei pinigėliu viduje: man gaila pamestų daiktų, kurių niekas nenori pakelti. Neišmetu jokių drabužių, kuriuos galėčiau perdirbti, na, nebent naują šeimininką sugebu jiem rasti. :) Esu kaupikė bei daikteliautoja. :)
3. Nesu tvarkinga. Tvarką labai myliu, bet tvarkytis - ne. Pagyvenus kurį laiką bute, kuriame buvo indaplovė, tai jau trečisu metus plaudama indus bumbu, kad noriu indaplovės. O kai ateina metas užsiimti lyginimu, tai išlyginus vieną ar du drabužius, mane suima TOKS stiprus miegas, lyg migdomųjų prisigėrus. Dar ir dulkės bei voratinkliai visai manęs neerzina. Bet jei jau jau užsiimu tvarkymus - tai kapitaliai: pirma viską išverčiu, o po to tvarkau, dėlioju, perstumdau baldus, pakeičiu totaliai tvarką namuose, o po to guliu nuvargusi ir džiaugiuosi savo pasiekimais. :D
4. Aš nesu natūralistė. Niekada nesujaučiu graži be makijažo. O dar ir prieš pasidažant aš gerokai prastypsau prieš veidrodį, kad bent kiek geriau atrodyčiau. Aišku, tausodama odą aš nesidažau kiurksodama namuose, o vietoj to, prisitepu ant odos daugybę kremukų, aliejukų ir kitokių -iukų, kad tik oda gražiau, skaisčiau atrodytų. Net prieš kelis mėnesius pradėjau vaikščioti į soliariuma (ko prisiekinėjau niekada niekada nedarysianti). O pas kirpėją galėčiau valandų valandas prasėdėti, kur man visaip kaip dailintų mano šukuoseną. Manau, kad visiškai natūralaus grožio nebeegzistuoja: viskas vienaip ar kitaip yra pakoreguota.
5. Aš mečiau savo studijas Lietuvių filologijoje savo noru. Ne todėl, kad man buvo sunku studijuoti, bet aš tame reikale nemačiau JOKIOS prasmės. Nesuprantu, kodėl žmonės studijuoja tai, kas jiems nepatinka, vien tik tam, kad gautų diplomą? Tokiu atvėju, aš mieliau būsiu paprasta namų šeiminikė, turinti galimybę vieną dieną atrasti tai, ką iš tiesų nori veikti gyvenime. :)
6. Aš visada išpildau savo pažadus. Turiu gerą atmintį ir 90% atsimenu tai, ką esu pažadėjus. Jei savo pasižadėjimo iš karto neįvykdžiau, tai galiu imti ir vieną dieną nustebinti ir netikėtai tai išpildyti. Aišku, to paties tikiuosi ir iš kitų. 
7. Nors pati esu linkus į pesimizmą ir gilų, viską apimantį liūdesį, labai nemyliu negatyviai nusiteikusių žmonių, kurie daug kalba ir nieko nedaro, kuriems neįmanoma įtikti, net ir ant galvos atsistojus. Man labai sunku su tokiais žmonėmis bendrauti, kalbėtis, kai visiškai nesiruošia keistis, tobulėti ir bent kažkur įžvelgti gyvenimo džiugesio, grožio bei laimės. Ei, juk visiems būna sunkių dienų, kai nieko nesinori, tik bumbėti, na, bet juk ne kiekvieną dieną! Juk reikia prisiversti atsistoti ir įsispirti sau į užupakalį, o nuo to tikrai geriau pasidarys gyventi. (aš dažnai tai propaguoju, kai mane apima negatyvios nuotaikos :)

O dar aš apdovanosiu šias nepakartojamas dienoraštininkes šiuo nedideliu, bet maloniu apdovanojimu: tiksliai nepamenu kas buvo jau gavęs šį apdovanojimą-įpareigojimą, bet vis vien jį įteikiu:

http://nekalbadienis.blogspot.com/
http://53dressesinawardrobe.blogspot.com
http://kepyklapenki.lt
http://mukatanas.blogspot.com/
http://kitokie-amatai.blogspot.com/
http://puribite.blogspot.com
http://mmterapija.blogspot.com
http://pasakuherojus.wordpress.com
http://egles-saulytes.blogspot.com
http://mano.1001ideja.lt
http://mudviabidvi.blogspot.com
http://citrinairbulve.blogspot.com
http://zemugne.blogspot.com/
http://i-sedova.blogspot.com
http://minijairkuryba.blogspot.com/

Buvo tikrai malonu pažaisti, o dabar estafetė perduodama kitoms. ;)

10 komentarų:

  1. Aš tau pasakysiu,kodėl žmonės studijuoja,kad gautų diplomą :), ogi dėl to,kad mama džiaugtųsi ir nors kartą gyvenime didžiuotųsi. Bent jau maniškei buvo daugiau mažiau dzin,ką aš ten mokausi, svarbu - BAIGIAU. Aišku, ar iš to yra materialios naudos tai jau visai kitas klausimas. Dvasinės naudos, manau, yra.
    Aišku tokių, kurie parašo paskutiniu numeriu studijas ir įstoja,nors net nepatinka, tai aš irgi nesuprantu.
    Tu visai kaip Pepė Ilgakojinė :, Pepė gi irgi daikteliavo.vaikystėje ir aš buvau tuo susižavėjusi,nes Pepė buvo mano mėgstamiausia herojė,bet ne kažką rasdavau :)Aš irgi mėgsti prikaupti daiktų,bet paskui karts nuo karto ir prasivalau :) Ypač mėgstu kaupti visokius popiergalius :)Dar dabar turių užrašų iš mokyklos laikų, čia iš tos serijos: "o gal prireiks" :)
    P.S. baisiai šaunu,kad dažniau atsiranda įrašų. Taip ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau labai maloniai nustebinta,
    didelis ačiū nuo http://53dressesinawardrobe.blogspot.com/

    :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu, miela Ausra uz apdovanojima! Labai smagu ir netiketa :) Galvojau, zaidimukas jau pasibaige...

    O lietuviu filologija (gal labiau lietuviu literatura) netgi noreciau studijuoti pati. Taip tarp kito, jei nemokamai ir butu laisvas paskaitu grafikas :) Apie aukstaji moksla galvoju truputi kaip tavo mama. Net jei ir niekada nesiruosi ateity dirbti pagal specialybe, i universiteta, jei priima, reikia eiti. Labai puiki patirtis. Cia juk ne vien specialybiniu dalyku moko. Leidzia prisiliesti (o po to, matyt, tikisi, kad ir susidomesi) prie filosofijos, psichologijos, politikos, kitu srticiu. O jei dalykas, i kuri istojai, griauna gyvenima, perstok. Nesutinku tik su tokiais universitetiniais mokslais, uz kuriuos reikia moketi tukstancius ir dar visiskai sunkus, neimanomi nei pamegti, nei ismokti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai ačiū, Aušre ;) , už šį apdovanojimą! :) Labai molonu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oh my oh my OH MYYYYY :O Ačiū už tokį įvertinimą, Aušre :) dabar reiks sugalvoti, ką apie save parašyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip man patinka tos išpažintys:) dabar eisiu per visus apdovanotus ir viską apie juos žinosiu:)))
    Čia, pas tave, Aušra, smagu:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū už įvertinimą. Atrodo, teks ieškoti savo stiliaus... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Esu nepažįstamoji, vis paskaitanti tavo mintis, bet niekada nekomentuodavau :) Bet šį kartą beskaitant tavo išpažintį nejučia šyptelėjau :) Turim bendrą dalyką - nebaigtą filologiją :) Domėtis literatūra galima ir be filologijos diplomo, geriau laiko skirti sau įdomesniems dalykams :) Pati studijavau, nemačiau prasmės ir perstojau :)
    Smagu sutikti bendražygę :)
    Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šiaip ne taip prisiruošiau ir aš aprašyti trumpai save.. :) Jau galima paskaityti.. ;D

    AtsakytiPanaikinti