Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2013-01-22

Karštas brendis

Kad ir kaip myliu žiemą tenka pripažinti, kad dabar tikrai šaltą. Vakar stovėjau stotelėje savo kaime ir laukiau atvažiuojančio autobuso, kuris teikėsi vėluoti 20minučių. Kojas net per keturis kojinių sluoksnius ir italikus, nieko nešildančius, bet gražiais aulais batus net užgėlė. Po to, kai pasiekiau savo kelionės tikslą, man išrovė dantį ir pasidarė net labai šilta. Taip šilta, kad net užšalusi sloga mano nosyje atšilo ir vėl bandė išsiveržti laukan. Jei man būtų buvę galima vartoti bent kažką karšto - tai mielai būčiau išgėrus šio nevaikiško gėrimo.

Ne paslaptis, kad aš gana (per) ilgai dirbau įvairiose baruose ir net teko padirbėti restorane. Kad ir ne prie baro stovėjau, bet visur, kur tik dirbau šio bei to išmokau. Kaip gražiai serviruoti stalą; kaip sumaišyti vieną kitą kokteilį; pasisėmiau šiokių tokių žinių apie vyną ir kitą alkoholį; bei sužinojau kelias maisto gamybos paslaptis iš restorano virėjų. Vienas dalykas ką gerai iš išmoktų dalykų atsimenu ir naudoju, kas nuo karto, mūsų gyvenime, tai labai šildantis, užkimusiai gerklei ir užsikišusiai nosiai labai padedantis, gal ne visiems patinkantis ir tikrai nevaikiškas karšto brendžio gėrimas. Gali būti, kad daugelis jį žinot ir ne kartą esant gėrę, kai grįžtat namo tikrai labai sušalę bei pavargę, kai gerklėje būtų tarsi vielos kutulas įstrigęs, o visokių paracitamolinių gėrimų nenorite gerti.... tada užsitaisote taurelę karšto brendžio, susipate į šiltą užklotą ir skaitydami gerą knygą ar žiūrėdami įdomų filmą išgurkšnojate šį karštą kokteilį ir sušylate. Tada visi rūpesčiai nuo pečių nuslysta ir galite atsipalaidavę mėgautis savo nusipelnyta ramybe. O jei apie tai pirmą kartą girdite, tai labai rekomenduočiau pabandyti, kai būsite sušalę. (Na, tik jokiais būdais po tokio gėrimo prieš miegą jokių vaistų negerkite.. ir automobilio nevairuokite..)




Karštas brendis.

Vienai taurei gėrimo reikės:

40ml gero brendžio
Kupino valgomojo šaukšto medaus
Poros riekelių citrinos

Brendį, medų ir citriną sudedame į nedidelį, kaitinimui skirtą puoduką. Dar prieš visą tai užkaičiant pasistenkite medų ištirpdinti brendyje. Po to visą brendžio, medaus ir citrinų mišinį užkaičiame ant stiprios ugnies ir gerai pakaitinkite, bet jokiais būdais neužvirinkite. Kai brendis bus pakankamai karštas, o medus visiškai ištirpęs, visą tai perkoškite per sietelį į taurę ir dar karštą šį gėrimą pateikite išgerti. Galite papuošti citrinos žievele, bet tai tikrai nebūtina. :)

Nepadauginkite. :P

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą