Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2010-07-10

Viliaus gimtadienis.

Kaip ir aš, Vilius nelabai yra kada gyvenime šventęs savo gimimo dieną. Šiais metais nusprendžiau padaryti šia proga ką nors ypatinga. Man labai sunku ką nors nuslėpti nuo savo antrosios pusės, todėl teko pasakyti, kad kviečiu artimiausius draugus liepos 11 dieną pasiplaukioti laivu Nemunas ir taip atšvęsti gimtadienį. Bet aš pasistengiau ir neprasitariau, kad prieš plaukiant laivu, iš pat vakaro visi ruošiasi susirinkti mano tėvų sodelyje skaniai pavalgyti, išgerti vieną kitą alaus butelį ir šiaip smagiai pasibūti. Teko pavargti dėl šios staigmenos, bet manau, kad visiems buvo linksma, o ir Vilius liko tikrai nustebintas. :)

Šiai šventei ruošiau pomidorų pyragą:

Kebabiukus, kurie buvo iš ties puikaus skonio:


Bei tailandietiškas makaronų salotas, kuri jau seniai pakeitė mūsų šeimoj baltą mišrainę:

Tailandientiškoms makaronų salotoms reikės: Plonų sojų makaronų pakelio, butelioko tailandietiško salotų padažo (rasite egzotinių prekių skyriuje bet kuriame prekybos centre, toks visiškai oranžinis buteliukas, kaina apie 5-7lt), gūžinės salotos, keli agurkai, paprika, pomidoras (bet gali ir nebūti), krevečių arba krabų mėsos, vienos citrinos sulčių.

Pasiruošiam makaronu (paruošimo instrukcija ant pakelio). Susipjaustom daržoves. Sumaišome makaronus, daržoves ir krevetes. Užpilame citrinos sultimis bei padažu. Galima paskaninti prieskoniais. Jei kas nori aštriau, galima įmaišyti ir čili pipiriuką. Viską labai gerai išmaišome. Skanaus!


Aišku kepiau ir gimtadieninį tortą.. bet jam buvo pernelyg karšta, todėl jis tapo ne itin išvaizdus ir nors kiek besistengiau jį pataisyti, padėtis nepagerėjo. Todėl vakaro desertu tapo ši saldainių taurė:


Taip bevalgant, besišnekučiuojant buvo sulauktas vėlus vakaras.. o ryte reikėjo anksti keltis, nes jau buvo suplanuota kelionė laivu į Rumšiškes.

O čia šiaip Mėja, kurią visi nori pačiupinėti, o ji labai jau drąsiai demonstruoja individualybės charakterį.


Su gimtadieniu Tave, Viliau!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą