Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2011-11-11

Mano įkvėpimui, mano gyvenimui.

Gulėjau savo raudonų apelsinų spalvos lovoje. Šalia manęs burzgė dvi mano pukuotusios, o aš žinojau, kad mano atroji pusė tuoj eis pietauti. Mane kankina nemiga ir aš miegu paryčiais. Kažkoks keistas liūdesys gniaužė mano rankas. Išsiritau iš savo šilto prieglobsčio. Namie nėra šalta. Neretai po juos vaikštau apsirengusi vasarišką suknelę, bet vis vien apsivelku chalatą, nes gera, kai kas nors apkabina savo švelnumu.
Ant stalo, mūsų didiajame kambaryje stovėjo mėlynas puodelis ir juodas termosas, sklidinas juodos arbatos, kurią man užtaisė mano mylimasis, nes žinojjo, kad prasikankinau visą naktį. Atlikau pareigą prieš savo kates - jas pamaitinau - ir pati sėdau prie daikto, dažnai rišančio mane su pasauliu. Įsipyliau arbatos ir lėtai gurkšnoju, žiūrėdama, kaip gyvena kiti. Ir... išgirdau tai, kas manyje pažadino tai, kas užmigo, kai aš nemiegojau.

 Muzika persigėrė per mane, kaip lietus perlyja kiaurai drabužius. Tai įkvepia ir atgaivina. Taip ir klausau dar ir dar kartą. Jos balsas pritraukia, o žodžiai žadina. Norisi stotis nuo kėdės ir bėgti per gyvenimą pasišokinėjant. Prieš kiekvieną aušrą būna tamsa. Kartais mes patys būdami aušra, užgožiame ją savo tamsumais ir neleidžiame švisti. O po to netikėtai pakylame ir išblaškome visus nerimus bei lūdesius, kurie mus spaudžia prie žemės ir neleidžia godžiai įkvėpti to, kas stumtels mus į kūrybą, džiaugsmą ir tą nepakartojamą norą gyventi taip, kad neliktų ko gailėtis.

Įkvepiančios Jums dienosm, o aš einu toliau šokti viena pati savo namuose ir dainuoti visa savo širdimi.

3 komentarai:

  1. išties, kaip ir rašei, žadinanti ir persigerianti daina, net šiurpai per kūną lakstė.

    P.S. koks įdomus ir mielas ritualas - palikti arbatos termose :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. As visiskai su Jumis sutinku, Florance & The Machine yra nuostabus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vaida, muzika, kaip ir kasdieniai smulkūs ritualai namuose, padaro mūsų gyvenimus didingesnius.

    Gabriele, prašom be "jūs". :DD Aš tikrai dar nesu tokia pasenusi. :o O muzika puiki. ;)

    AtsakytiPanaikinti