Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2013-04-29

Apie gerą vyną gražiame viežbutyje

Pilki ilgaauliai batai, juodos kelnės, šilkinė rožinė palaidinė, kūno spalvos dirželis, stambi grandinėlė, pakabukas raktas, apyrankė dygliukai, laikrodis, balti keramikiniai auskarai.

Sumirksi ir daugiau nei savaitės lyg nebūtų buvę. Iš pradžių pajutus tokią greitą laiko tėkmę pasidaro baisu. Bet dabar kulversčiais lekiantis laikas jau tapo įprastas.
Va, daugiau nei prieš savaitę, kol manęs ligos dar visiškai į patalus nebuvo paguldę, mudu su mano vyru keliavome į Mineralinių Vandenų organizuotą vynų mugę, vykusią Daugirdo viežbutyje. Mes paprastai nevaikštome į panašius renginius, bet nusprendėm, kad esam pakankamai "dideli", kad išdrįstume eiti degustuoti vynų. Atvirai pasakius, net nežinojom ko tikėtis, todėl ėjome truputį besibaimindami, kad pateksime į renginį, kur tapsime tikromis baltomis varnomis, bet... patekome į ne tokį formalų renginį kaip tikėjomės. Tai leido kur kas labiau atipalaiduoti, bet ir kartu šiek tiek nuvylė.
Vakaras buvo maloniai šiltas (kur kas šiltesnis net gi nei tikėjomės), todėl atvykę į renginį pirmiausia atsigaivinom, ragaudami Mojito kokteiliukus, paruoštais su žaliuoju imbieriniu Stone's Original vynu. Niekada nebūčiau pagalvojus ar net pabandžius į Mojito kokteilį pilti imbierinį vyną vietoj romo, bet tai buvo kur kas skaniau bei gaiviau nei tradicinis variantas. Na, o po to nedrąsiai ėjome ragauti vyno. Deja, galiu tvirtinti, kad tikėjausi daugiau informacijos išgirsti apie ragaujamus vynus iš juos pilstančių asmenų, bet tik vos keli kažką bandė pasakoti apie vyną. Kiti tiesiog pylė negailėdami ir maloniai šypsojosi. Bet ayj tiek jau to, mes dviese aptarėm mums patikusius ir ne vynus, užkąsdami tikrai nuostabiais skanėstukais. Labai apsidžiaugiau pamačius pateiktas užkandžiams sraiges, nes nebuvau jų valgius 5 metus. Mano vyras suvalgęs vieną sraigutę pasiraukė, na, o aš būčiau, kad ir visas raguotąsias česnakiniam padaže suvalgius (teko valdytis :). Ir taip keliavom nuo vieno stalo lig kito, tai gurkšnoidami vyną, tai kramsnodami Džiugo sūrį ar MonAmi kepyklėlės duoniukus..
Visiškais vynų faforitais tą vakarą tapo ryslingo tipo vynai: Lizard Riesling Mosel QbA ir Selbach Riesling Kabinett (Fish) Mosel QmP. Nežinau, gal kad mums priminė Drezdeną ir gaivų ryslingą, gertą šioje meile persisunkusioje kelionėje. Gal. Bet tai tikrai puikus vynas. Asmeniškai iš raudonųjų vynų man labiausiai patinka PAR vynai, todėl (nors buvo jau žinomas) Tall Hourse Shiraz Western Cape WO labiausiai pamalonino mano gomurį. Taip pat skaniai "susidegustavo" ir rausvasis Chateau de Fesles Rose d'Anjou AC vynas, kurį būtų malonu pagurkšnoti draugų kompanijoje šiltą vasaros vakarą. Žinoma, aš dar taip pat įsitikinau, kad nemėgstu nei šampano, nei putojančio vyno.. galiu jo taurę pakelti švenčių proga, bet pasaulyje yra kur kas skanesnių dalykų nei burbuliukai krištolo taurėje.. arba, didelė galimybė, aš dar neradauman patinkančios putojančio vyno rūšies.
Vienintelis iš ties didelis šio renginio trūkumas buvo tas, kad nebo kur prisėsti ir pailsinti po darbo savaitės pavargusių kojų. Prastovėjus daugiau nei porą valandų ir vyno ragavimas gali pasirodyti ne toks jau linksmas užsiėmimas. Bet už tai kaip buvo smagu namie prisėsti ir toliau aptarinėti išragautus vynus, sudarinėjant must have (drink) sąrašus.
Šiaip ar taip renginys vertas dėmesio. Tikrai smagu, kad aptikau jo nuorodą Braškės su pipirais dienoraštyje, kurio ir autorę sutikau, pasisveikinau, bet supratau, kad žinomi dienoraštininkai jau įpratę būti atpažinti, ir įtikinau savo vyrą sudalyvauti šioje vyno šventėje. O ar eisim į kitus panašius renginius? Žinoma. Tik gal dar ir draugus į kompaniją pasikviesim kartu, kad vakaras stoviniuojan ir ragaujant puikius vynus neprailgtų.

Keli butelaičiai vyno, parsinešti namo, kad papildytų mūsų vis išsenkančią vynų "kolekciją"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą