Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2010-06-05

Isle of Man: apie lėtą laiką, greitus motociklus ir "triusikėius"

Ir laikas ima ir sustoja, kai ant pasaulio nusileidžia tirštos rūko skraistės. Kažkur tolumoje gaudžia laivams skirtos sirenos, įspėjančios apie pavojų prisigėrusią miglą, žmonės vis kelia akis į dangų, tikėdamiesi jį išvysti, o iš tolimų kraštų atvykę plieninių žirgų raiteliai sustingę laukia užgniaužią kvapą. Laukia kol galų gale galės pasileisti neįtikėtinu greičiu per akmeninėmis sienomis įrėmintas gatveles, nuklotas švelnia rūko drėgme. Mes irgi laukėme to didžiojo starto, kuris tūkstančius žmonių sukvietė į šią nedidukę bei tykią salą.


Nieko, nič nieko nenusimanau apie sportą, o ką jau kabėti apie motociklų lenktynes, todėl, jei norite sužinoti daugiau, skaitykite čia. Stebėjome varžybas kokias 10minučių, po to tiesiog atsibodo. Greitis iš tiesų stulbinantis: net negali suprasti kokios spalvos aprangą vilki motociklininkas. Jie tiesiog švysteli priešais akis ir dingsta,  švysteli ir dingsta. Manau, kad būtų kur kas įdomiau, jei bent truputį būtume pasidomėję šiomis lenktynėmis. Bet TheMoonBand'o dar laukė viena repeticija ir labai oficialus koncertas, todėl nebuvo laiko slampinėti nieko neveikiant.

Kol vaikinai repetavo, aš stengiausi įžiūrėti kitoje gatvės pusėje esančią jūrą...


Nelabai kas matyti. Kars nuo karto atrodydavo, kad iš po tiršto rūko priedangos tuoj tuoj prasiskeverbs bent šioks toks menkutis saulės spindulėlis, bet kaip buvo apniukusi diena, taip tokia liko.
Po repeticijos, nieko nelaukiant, reikėjo skubėti į koncertą, kuris turėjo vykti pagrindinėje gatvėje esančiame gana prašmatniame bare, su milžiniška (kaip barui) scena ir daugybe erdvės.

Atrodė, kad turėtų būti itin vykęs koncertas (ypač po pastarojo), bet tik nedaugelis susidomėjo lietuviška grupe ir nuėjo pasižiūrėti kaskadininkų-motociklininkų šou, kuris vyko čia pat gatvėje. Bet TheMoonBand  tikrai gerai sugrojo savo programą, o tie kurie vis dėlto pasiliko pakausyti muzikos tikrai liko patenkinti.

Bet kas liūdniausia, o gal vertėtų rašyti ironiškiausia, kad TheMoonBand "apšildė" labai menkai apsirengusias šokėjas bei daininikes, kurios tuoj pat buvo pramintos "triusikėliais". Bet baikeriams juk patinka menkai pasirengę merginos, ane?

Kol kas kelionė mane itin vargina. Po pasivaikščiojimų tarp blygsinčių lempučių ir į skrandį sukišto greito maisto einame ilsėtis. Net pingvinai nepriverčia šypsotis.

P.S. Dienos frazė: "Lady should do nothing" (Carl Joughin)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą