Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2011-04-01

Barbenanti pirštų tyla. Ar girdi mane, Visata?

Šiandien iš visatos reikalauju bent mažutėliausio stebuklo, nes ta drėgnai šalta preiblanda kitaip mane pribaigs. :/ Einu susiūti šį bei tą, prisiūti šiokias tokia sagas, persodinti tam tikras gėles, išardyti vieną kitą seną megztinį, prisiversti iškepti kokį nors pyragą ir kažin kaip neleisti man pykti ant viso pasaulio be jokios priežasties. Gėlės, skaidrinusios mano dienas, nuvyto ir keliaus į pintinėlę. Atrodo, kad ir aš vystu. O taip norėtųsi kažko šviežio, naujo, gražaus ir šildančio širdelę... tik rankos nusvirę tabaluoja tartum skudurinės ir nieko nesiima daryti, net jei ir mano smegenys net staugia ant jų, kad eitų kažką sukurti. Tai kur tas pavasaris?

10 komentarų:

  1. Ateina tas pavasaris :). Aš džiaugiuosi, kad taip palengva. Nueinu į savo "rūtadaržį", pažiūriu kiek per naktį paūgėjo tulpių daigeliai, ar dar lazdynas nepražydo. O šiandien, pagaliau lyja. Tikiuosi, kad nulis paskutinį sniegą ir pašalo likučius. O tada... :)"Stebuklu galiu ir savo gyvenimą pavadinti..." - taip ir galvok, ne tik rašyk. Nemoralizuoju, pati puikiai žinai, kad viskas yra tik požiūrio klausimas :) (kaip pusiau pilna ar pusiau tuščia stiklinė). Iki pasimatymo kai žydės žibuoklės :) O jos jau pradeda (gal jau apie Kauną žydi?)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano "darželiui" balkone dar anksti. :/ O ir pro langą pažiūrėjus nelabai koks vaizdelis matosi: pilka, balos, apdulkėję mašinos bei daugiaaukščiai namai, šiukšlės ir susiraukę žmonės.
    Taip, mano gyvenimas dažnai būna nuostabus... bet būna tokių dienų-savaičių, kai atsibundi ir tikiesi, kad bent truputį tas gyvenimas daugiau saulės prisipildė (gyvenam labai jau tamsiame bute, kur saulės būna tik vienam kambarį, o ir tai labai mažai).. o dar ir visos pastangos, kurias įdedi, kad bent kiek kas nors atsišvviežintų (kažkaip norisi naujų dalykų), bet visos jėgos būna per niek.. Tiesiog šiandien tereikia kokios geros naujienos, gėlės žiedelio ar dar kokios mažutėlytės smulkmenytes, kad bent šiek tiek pasistūmėčiau iš to sustingimo ir galėčiau vėl judėti pirmyn, o ne tik kapstytis purvo balutėj.

    P.S. Kažkas minėjo, kad jau pasirodė pirmosios žibuoklės, bet dar pati jų nemačiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. snieguolės užtai žydi (mačiau) :)O sekmadienis bus saulėtas ir šiltas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš irgi mačiau snieguoles daug kur žydint. Ir jau senokai. Bet visiškia abejoju, kad rytoj bus graži diena. :/ Sinoptikai vis žada gražų orą, bet kaip apsiniaukę, taip apsiniaukę. :/

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, ne visur žinok tas pavasaris jau visai atėjęs ;) Mes vis dar skaldom ledą ant kiemo ir jokių daigelių niekur dar nėra :)
    Tik va sula jau laša, tad mėgaujamės ja ;)
    Tau reiktų jos taip pat kur nors gauti, gal turgelyje kur Kaune? Daug mineralų ir šiaip... pavasariškai gaivus gėrimas, nes ir mes jau pavargom nuo maisto, kuris būna žiemą... Daržovių neperkam, laukiam savu, tad oi oi oi kaip laukiam pirmų pumpurų - kimšim per abu žandus :)))
    Linkiu šypsenų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakar pradėjau jausti pavasrį. Ypač tada, kai pamačiau mano dykstančius augalų daigelius. Taip miela ir gera pasidarė. :) Aš turgelį Kaune nerizikuoju sulos pirkti, nes dažnai ji būna skiesta. :/ O kaime neleidžia "medžių žaloti", todėl negaunam jokios sulos pavasarį atsigerti.
    O daržovių pakankamai atsargų mes vasarą prisišaldėm ir prisikoncervavom, todėl irgi parduotuvinių, plasitiko skonio neperkam ir savas valgom. :) Bet labai noriu salotų su šviežiais ridikėliais... mmm :}

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, mes savas atsargas šaldytas jau sušveitėm :DDD Tai jau ruošiam mažąjį šiltnamuką ridikėliams, salotoms, svogūnams...
    O tu mano dienoraštį aplankai? Užeik pažiūrėti kuo gyvenam ;) Pavasarį jau už kojos nučiupom :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aurelija, aš tavo dienoraštį skaitau, tik nevisada komentuoju. ;) Patinka man tavo dienoraštis ir atrodo, kad labai jaukioje sodyboje gyvenate. Labai pavydžiu jums erdvės aplinkui. :)
    O aš laukiu, kol atšils ir aš galėsiu iš savo mažiuko balkoniuko vėl "sodą" padaryti. :} vis pažiūriu kaip auga gėlių ir daržovių daigeliai pas mamą ant palangės ir jau mintyse dėlioju, sodinu ir imu derlių. :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Va, gi aš ir sakiau, kad sekmadienis bus geras :)

    AtsakytiPanaikinti