Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2011-11-10

Su kuo Mėja ir Gertrūda žaidžia.

Eikime tiesiai prie reikalo. Klausiu tų, kurie turi augintinių namuose: kiek jūsų numylėtinis/numylėtiniai turi daiktelių, skirtų žaidimams. Šį rytą aš kažkaip ėmiau ir suskaičiavau. Baisu. Kai kurie vaikai turbūt tiek žasilų neturi. :D

Čia išdėliojau savo kačių žaislus. Tetrūko dviejų, labai mylimų pelyčių, kurių niekaip negalėjau rasti (turbūt į kokį batą įkišo, ar į drabužių spintą... nežinai. Aišku, kad tai bus mažiausiai tam tikėtina vieta.) Tai gi, rodom viską išsamiau:

Iš dešinės į kairę: pakabinama spiralinė pelytė (atnešė dovanų Kalėdų proga mūsų draugai), juoda kailinė pelytė, pilkšva kailinė pelytė, guminė pelytė, labai mylima oranžinė kailinė pelytė, Mėjos mylimiausia balto kailio pelytė (padovanojo buvusi Gertrūdos šeimininkė), vibgruojanti pelytė (gavo dovanų nuo mano sesers), nuo smūgių cypsinti pelytė (gavo dovanų nuo mano sesers), prisukama pelė, medžiaginė pelė ir visų labiausiai mylima ir jau į pensiją išleista, mėlynoji pelytė.

Šią vargšę iš  ties labiausiai yra sukramtę. Ją net natimis į lovą Gertrūda mums atnešdavo. Neapsikentus ją padėjau į Memories dėžutę.


Toliau barškučiai ir kamuoliukai, ir kiti draiskaniukia-kailiukai. Vėl iš dešinės į kairė. Viršutinė eilutė: kažkada buvęs apvalus, o dabar tik draiskanėle telikęs, triušio kailio kamuolėlis, kurį pati pasiuvau (dėl jo užverda toki mūšiai, kad atrodo lyg dvi laukinės katės dėl grobio peštųsi), pelyčių uodegos, kurias smagu pagraušti, du kutukai, kuriuos pasivogė iš mano rankdarbių dėžutės, kinderiukų plasmasinės šerdys. Antra eilutė: labai įkyriai barškantis vielinis kamuoliukas, kurio viduje buvo kailinė pelytė (sėkmingai buvo iškrapštyta), barškantis plastikinis kamuolėlis, du guminiai kamuolėliai, skirti mušinėti į sieną (mano vaikystės žaislas) žalias barškantis kamuolėlis, guminis kamuolėlis, du dideli teniso kamuoliukai, du barškantys kamuoliai (padovanojo buvusi Gertrūdos šeimininkė: manė, kad mažoji katytė neturės su kuo žaisti :) ir mažas teniso kamuoliukas. Tečia eilutė: du barškučiai, kurie ne itin kates domina, keturi Maximoje gauti kamuoliukai (net nežinau kam skirti), du sujungti veltinio kamuolėliai (pavogti iš mano rankdarbių dėžučių), "spygliuotas" guminis kamuoliukas ir kamuoliukų favoritas Kamuolytis: visiškas Gertrūdos numylėtinis.

 Kamuolytis.

Labai įdomus yra žaislas, kurį kažkada itin mėgo Mėja, ir su kuriuos vis dar karts nuo karto pažaidžia, yra folijos kamuoliukai. Pirmą dieną, kai Mėją parsinešėm namo, mes savo mažąjai katukei neturėjom jokių žasliukų, todėl aš suglamžiau aliuminio folijos lapelį ir daviau mažylei pažaisti. Nuo tada tai yra mylimiausias Mėjos žaislas.  Dabar šio gėrio esam prikaupę tiek:

Reikėtų didžiąją dalį išmesti, bet kažkaip vis neprisiruošiu to padaryti. :)

Dar yra štai šie žaislai.: pakabinama jūros žvaigždė, į kurią smagu suleisti nagus ir spardyti, besijuokiantis raktų pakabukas, kurį Mėja nusavino iš mano žaislų lentynos (ją labai audrina, kai tas daiktas "juokiasi"), pliušinis delfinas, kurį Mėjai parvežėm iš kelionės prie jūros (na, jai patiko tąsyti pliušinius žaislus.. čia kol Gertrūdos nebuvo),  ir visiškia nedominanti "Cats catnip" pagalvėlė.


Dar radau tris plastikinisu pagaliukus, su kuriais mėgsta žaisti Mėja, saują šniūrelių, du popierinius lėktuvėlius, du į kaspinėlius surištus saldainių popierėlius ir trintuką (:?). Raudonas pagalėlis yra labai mylimas Mėjos žaislas, tik labai ilgai reikia kartu su ja žaisti, kol Mėjai pabosta pagaliuką medžioti.

Dar žaislų pintinėlėje voliojasi pavadėlis, kurio taip ir nesame panaudoję, nagų žirklutės ir šepetukas šukavimuisi (ant jo Mėja šnypščia :D).


O čia labai protingai investuoti 18lt: ir katės, ir šeimininkai patenkinti. Pelė ant spiralės, su kuria galima kovoti, o ji juda ir juda... tuo tarpu šeimininkė gali, kad ir ramiai panerti, nes katės užsiėmusios. :D Tai irgi labai mylimas žaislas. (reikės kada nufilmuoti, kaipGertrūda įsikandusi pelę tysia per visus namus, o pelės "pagrindas" velkasi jai tarp kojų :).


Ir pačiai pačiai pabaigai parodysiu tai, kas pirmą kartą pamačius atrodo miela, bet kai tai reikia padaryti maždaug 100 kartų per dieną - vargina. :D


Jei nemėtai atnešto kamuoliuko, pelės ar kito norimo daikto, Gertrūda ir Mėja pradeda ūkauti bei kniaukti.:/ (atsiprašau už prastą video kokybę ir kad reikia žiūrėti jį pakreipus galvą :}).

Tai gi, suskaičiauvau daugiau nei 120 vienetų daiktelių, su kuriais mano katės gali pažaisti. O kur dar visa kita, ką galima pavogti, nusavinti ar pasiskolinti. Vajė ir ne kitaip. :D

Smagios Jums dienos, o aš einu mėtyti Kamuolyčio. :D

5 komentarai:

  1. Gertrūda yra kaip šuo :)
    Mūsiškis katinas žaislų turi gerokai mažiau, o susidėvėję dažniausiai išmetami. Bet pats geriausiai yra gana nemaža pliušinė voverė, kurią tik pamatęs iškart ima spardyti. Dar mėgsta pažaisti su pasivogtais saldainiais, kaštonais ir gaudo visus šniūriukus,kokius tik pamato. Seniau net kerzus užsirišti būdavo sudėtinga :D.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mėja irgi atneša žaisliukus, tik tai daro rečiau. :)

    Aš nemėgstu išmetinėti daiktų, ypač kurie kelia prisiminums, o mėlyna pelytė yra geras prisiminimas, kaip mano katės ja džiaugėsi, kaip nešiojo ir kaip labai įtartinai ją myli. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ogo, kiek žaislųųųųų, na jo...katės tikrai turėtų būti laimingos, kad yra taip myyylimos :)
    Mūsų katinas irgi turėjo savo mylimą pliušinį žaisliuką, bet kažkur nukišo, niekur negalim rasti..o taip mylėjo, nesiskirdavo nei minutei, miegodavo abu kartu..:)Ir kamuoliuką ;) lygiai taip pat, kaip šuo, nešioja ir kaip Tu sakai, tai tikrai kažkiek pabosta, kai meti n-jį kartą ;DDD

    Tiesa, o koks skirtumas tarp Tavo katyčių?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Minija, mano katyčių amžius skiriasi truputį daugiau nei metais. Lyg ir ne daug, bet vis vien jaučiasi, kad Gertrūda yra mažesnė, jaunesnė. :)

    O su tuo nešiojimu: žm,onės galvoja, kad katės to nedaro, kad kačių išmokinti nieko neišeina. Klysta jie. :D Jos kartais daug imlesnės nei šuniukas, tik reikia su jomis užsiimti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, manau, tokie dalykai dar ir nuo katės charakterio priklauso :)

    AtsakytiPanaikinti