Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2013-01-15

The Blogger Tag

Na, aš kaip visada pavėlavus...

Atsisėdu vieną vakarą prie savo elektroninio pašto, kurio nebuvau tikrinus kokius porą mėnesiu ir randu, kad mane Treshnee apdovanojo The Blogger Tag'u. Ko jau ko tikrai nesitikėjau. Mačiau šį apdovanojimą kituose dienoraščiuose, bet pas save jo išvysti nesitikėjau. Šokas. Visiškas. Aišku tai buvo dar vienas dalykėlis, pastūmėjęs vėl pradėti rašyti...

Jei jau esu apdovanota, tai reikėtų visas iškeltas sąlygas imti ir įvykdyti, o ne numoti ranka į tai (nors pagrindinė banga/mada jau nuvilnijo per visus lietuviškus dienoraščius, bet vysiuosi kaip įmanoma greit: maža kas, gal spėsiu. :)

Kopijuojam taisykles, parašytas anglų kalba, bet pati rašysiu lietuviškai. :)

  1. Each person tagged must post 11 random facts about themselves. 
  2. They must answer the 11 questions posted by the previous blogger. 
  3. They must create 11 more questions to ask their tagged bloggers. 
  4. They must tag 11 bloggers with less than 200 followers. 
  5. The bloggers must be told. 
  6. No tag backs. 
Vienuolika faktų, kurių dar neminėjau apie save:

1. Man pats gražiausias drugelis yra šikšnosparnis. O gražiausias angeliukas yra šitas sutvėrimas, stovintis/kabantis prie mano lovos:


Kaip man tiksliau paaiškinti: nemėgstu tos tradicinės mergaitiškos atributikos, kur viskas pagražinta mielais drugeliais ir angeliukais. Drugelių visai nemėgstu, nes jie vabalai, o vabalų aš nekenčiu. Šikšnosparniai tokie mieli padarėliai.. ir dar drugelius gaudo... :D

2. Net po daugybės metų, nuomonių, stiliaus ir gyvenimo būdo keitimų aš vis dar sergu dinozaurų manija, kuria susirgau dar ankstyvoje vaikystėje. Tai dalykas, kuris mane užhipnotizuoja ir paverčia aštuonmete mergaičiuke, sustingusia prie TV ekrano ir žiūrinčia "Pasivaikščiojimą su dinozaurais" ar kitą laidą apie paleontologią. Todėl man mano mielasis vyras nedovanoja pliušinių žaisliukų.. jis man dovanoja dinozaurų figurėles ir ieško kokį man dokumentinį filmą apie dinozaurus būtų galima parodyti. Myliu viską, kas susiję su šiais išnykusiais gyvūnais: man daug mieliau būtų gauti atviruką su dinozaurų kaulais nei atviruką su katinėliais.

3. Kalbant apie katinėlius... žmonės mano, kad jei aš auginu net dvi kates, tai gali man dovanoti visokią atributiką su katėmis. O va čia jie baisiai klysta. Aš turiu kelis daiktus su katėmis, kurie man tikrai patinka, bet visa kita tik mandagiai sandėliuojami daiktai. Man katės patinka dėl jų charakterio, dėl nuostabaus medžioklės instinkto, dėl kompanijos, kurią man palaiko, dėl savo savarankiškumo ir nepriklausomybės... bet ne dėl to, kad jos tokios mielos ir pūkuotos. Pats bjauriausias dalykas katėje yra jos pūkuotumas, o tiksliau jos polinkis tuo pūkus sėti po visus namus.. arba jų prisiryti ir privemti ant kilimo. Pūkai didžiausias minusas katėje. Aš savo kates dievinu, bet tai nereiškia, kad noriu matyti ant kiekvieno kampo savo namuose vien tik jų atvaizdus. 

4. Nemėgstu šokolado. Man skaniau tarkuotos morkos su cukrumi, obuolys, pomidoras... nesakau, kad nevalgau šokolado. Visai skanu suvalgyti mėtomis, bazilikais ar sūria karamele gardinto šokolado gabalėlį. Bet jausti pastovų poreikį jį valgyti ir dar tuo mėgautis - ne. Neslėpsiu, žmonės man dažnai dovanoja šokoladą.. bet jau geriau padovanotų rūgščių guminukų maišelį, granatą ar džiovintų kiniškų grybų... :D

5. Mano kojos ir rankos amžinai šaltos. Net vasarą. Todėl aš pastoviai dėviu vilnones kojines, lauke būtinai mūviu pirštines, nešioju kepures ir mėgstu kaklą apgaubti šaliku. Dar labai dažnai sėdžiu susisupus į užklotus. Net vasarą. Bet jei kojos šiltai apautos, ant galvos užmaukšlinta kepurė - tai aš galiu net ir žiemą vaikščioti su trumpiausiu sijonu ir nesušalti: izoliuoju savo galūnes ir kažkaip nesušąlu. :D

6. Jei per dieną nesuvalgau kokio nors vaisiaus (pageidautina rūgštesnio), man pasidaro bloga, skauda skrandį ir galvą. Daržovės ir vaisiai gerai. Jie sveika, skanu ir gyvybiškai man reikalingi.

7. Aš visada, sužinojus, kad žmogus yra vegetaras ar net veganas, klausiu "KODĖL?". Taip imu ir atvirai klausiu. Man įdomu ir šiek tiek nesuprantama, kodėl kai kurie žmonės ima ir vieną dieną atsisako mėsos arba net visų gyvulinės kilmės maisto produktų. Gali ko nors nevalgyti, bet imti ir drastiškai nuspręsti, kad tu nebevalgysi nieko mėsiško visą likusį gyvenimą.. man tai nesuprantama. O dar labiau nesuprantama, kai tėvai vegetarai neduoda mėsos savo mažamečiams vaikams... na, bet tiek jau to.. čia tik mano nuomonė. Aš turiu mylimą frazę, pasiskolinta iš grupės "Armatūra": Darbas ir mėsa padarė iš beždžionės žmogų. :)



8. Nekenčiu, kai žmonės neatsiliepia į skambučius arba neperskambina. Dar labiau mane sunervina, kai paskutinę akimirką būna sulaužomi susitarimai susitikti, ypač kai susitikimui aš labai ruošiuosi, o pasiteisinimas, kad negaliu pas tave atvykti, nes noriu, kad pas mane atvyktum... arba tingiu.. Brr... taip galiu ilgai su tuo žmogumi nebe susitikti be jo iniciatyvos.

9. Pastaruosius metus man labai paaštrėjo "lizdelio sukimo" sindromas. Noriu gaminti ir kurti dalykėlius skirtus gražinti ir puošti namus. Noriu paveikslų, pagalvėlių, keramikos dirbinių, mielų dėžučių smulkmenom, padėkliukų po puodeliais etc. Na, šiaip aš visada to noriu, bet dabar, pastebėjau, kad tai darosi panašu į mini maniją. :)

10. Šiais metasi pasižadėjau sau nebe pamiršti pasirūpinti savo išvaizda: dažniau nueiti pas savo kosmetologę, nueiti pas kirpėją, vaikščioti į soliariumą ir pradėti sportuoti. Dažniau pasilepinti nauja kosmetika ir drabužiais.   Visai neseniai pasižiūrėjus į veidrodį ir suvokdama, kad man tuoj tuoj stuktels dvidešimt septyni, aš savimi pasibaisėjau.. todėl pamažu darau pertvarką savo spintoje ir noriu bent kiek save atšviežinti, kad kas rytą nestovėčiau prieš veidrodį ir nenorėčiau raudoti, kad atrodau sena.. Bijau pasenti ir išstorėti. Paniškai bijau.

11. Nebe sugalvoju.. todėl prisipažinsiu, kad kiekvieną dieną pasiilgstu... rūkyti.. gėda, bet pasiilgstu. Jau penkis metus nerūkau, bet kasdien noriu bėgti iki parduotuvės, nusipirkti pakelį to šlamšto ir užsirūkyti. Žinau, kad nesveika, bet su priklausomybe sunku kovoti. Bet kovoju, va jau penkis metus.

Ufff... rodos vieną etapą šiaip ne taip įveikiau. tikiuosi nepasirodžiau labai pikta.. :D

Antroje šio apdovanojimo dalyje reikia atsakyti į vienuolika man užduotų klausimų. Pradedam.

1. Kokia spalva/nagų laku mėgsti lakuoti nagus? 
Rankų nagų niekada nelakuoju. Tik kojų. Ir tai vasarą. Paprastai lakuoju raudona, violetine arba mėlyna spalvomis. 

2. Jei dažytum plaukus ilgalaike spalva, kokia spalva tai būtų? 
Planuoju nusidažyti plaukus, tik dar neapsisprendžiau ar man tik paryškinti natūralią jų spalvą ar surizikuoti ir tapti raudonplauke. 

3.Kokią spalvą/spalvas mėgsti labiausiai? 
Šiaip greičiau galiu pasakyti, kokių spalvų nemėgstu. Mažiausiai mane žavi rožinė ir oranžinė. Kažkaip man jos nelabai limpa, nors visiškai aš jų nebrokyju.. :D Nors man gražu visos spalvos. Tik laiku ir vietoje. :)

4.Kokios spalvos drabužių daugiausiai yra tavo drabužių spintoje?
Gal rudų, juodų, mėlynų... Mano daugelis drabužių yra margi, tai tiksliai negaliu atsakyti. Dabar labai mane traukia violetiniai ir žali drabužiai. 

5. Kokią geriausią knygą perskaitei šiais metais? 
2012 metais man labiausiai širdį pakuteno Deborah Heiligmas "Čarlzas ir Ema". Net negaliu paaiškinti kodėl, bet man ši šeimos istorija buvo labai artima ir jaudinanti.
2013 metais George R.R. Martin "Sostų žaidimas". Jaučiu didžiulį apsėdimą panašaus tipo knygom. Dievinu šią istoriją ir jau laukiu antros dalies vertimo. Turiu nuojautą, kad šiais metais pirma perskaityta knyga ir bus visų 2013 metų favoritė. :D

6. A5 ar A4 formato sąsiuviniai? 
A4. Vienareikšmiškai. Man patinka ne tik rašinėti, bet ir paišyti. šis formatas tinka ir tam, ir tam. :)

7. 'Post It' lapeliai: gerai ar nelabai? 
'Post It'  lapeliai yra vienas geriausių kanceliarinių išradimų... po sąvaržėlės žinoma. :}

8. Kokia yra tavo svajonių šalis? 
Visada svajojau nukeliauti į Japoniją. Nuo 12 metų svaigau apie Egipto piramides (dabar jau principo reikalas ten nukeliauti). Dar labai norėčiau apsilankyti Australijoje. O jei reikėtų gyventi ne Lietuvoje rinkčiausi arba Vokietiją, arba Naująją Zelandiją.  

9. Ar teko sapnuoti tą patį sapną kelis kartus? 
Deja teko. Tai košmaras, kuris persekioja mane labai seniai. 

10. Ar tiki sapnų simboliais? 
Asmeniniais - taip. Sapnininkų aiškinimais - ne.

11. Kas lengviau: susirasti vaikiną ar darbą?
Vaikiną. :D Aš radau vaikiną/vyrą kitame kambaryje.. na, o darbo reikėjo ilgokai paieškoti. 

O dabar pati sunkiausia dalis... kam perduoti šį apdovanojimą/įsipareigojimą...

1. http://ladysteatime.blogspot.com/
2. http://poklevais.blogspot.com/
3. http://zemugne.blogspot.com/
4. http://i-sedova.blogspot.com/
5. http://mmterapija.blogspot.com/
6. http://mycosysofa.blogspot.com/
7. http://savaitgaliorendezvous.blogspot.com/
8. http://instudija.blogspot.com/
9. http://animalsindresses.blogspot.com/
10. http://stiklokaroliukai.blogspot.com/
11. http://ziupsnelisdruskos.blogspot.com/

...ir mano vienuolika klausimų mielosioms damoms:

1. Ką pakeistum savo išvaizdoje, jei tik galėtum?
2. Šiuolaikinis vizualinis menas: nesąmonė, kurią gali "ir pats padaryti", ar nesuvokiamai paprastas, bet genealus dalykas? (Klausimas, dėl kurio aš su savo vyru ginčysiuosi visą likusį gyvenimą..)
3. Pats skaniausias dalykas, kokį teko suvalgyti?
4. Kokią dainą dažniausiai dainuoji?
5. Kokio dalyko visiškai nenori niekada ir jokiais būdais gauti dovanų nuo antrosios pusės? O gal jau esi tai gavusi?
6. Ar rūšiuoji šiukšles?
7. Kokių  daiktų turi daugiau nei šimtą?
8. Ar esi taupus žmogus?
9. Kokios spalvos Tavo kambario sienos?
10. Obuolys ar šokoladas?
11. Ko labiausiai bijai?

Na, ir viskas. Įveikiau. :D Laukiu dabar ir aš atsakymų į savo klausimus. ;}

2 komentarai:

  1. Aušra, skaičiau punktus, ties 7 sustojau, grįšiu perskaityti.. :)) Tau manau labai bus įdomu paskaitinėti, jei skaitai angliškai, It Starts with Food knygą (tektų pirktis iš interneto). Jei plačiau pašnekėti, brūkštelk laiškutį ;) (p.s. ne vegetarinė knyga, žinoma :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Antras komentaras: dėl 10-o punkto: aš ir... ir suktelėjo jau..

    AtsakytiPanaikinti