Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2013-02-20

Kepta upinė žuvis su čili pipiriukais

Pažįstu per daug žmonių, kurie nevalgo žuvies. Jokiomis formomis: nei įmantriai paruoštos, nei paprastai pagamintos. O Jūs valgot žuvį? Jei taip, tai kokią? Koks mėgemiausias Jūsų žuvies patiekalas? Aš žuvį labai myliu. Pradedant nuo žalios žuvies, baigiant džiovinta. O kur dar kepta, garinta, virta, troškinta. Nom nom. Ir aš labai dažnai džiaugiuosi, kad mano vyras yra ne visiškas mėsiaėdis ir aš galiu prie kiekvienos progos gaminti žuvies patiekalus.
Deja kainos ya kosminės. Atsistoji, pasižiūri į ant ledo gulinčią žuvytę.. nori, jau fantazuoji kaip būtų skanu sudoroti žuvies gabaliuką su sviesto padažu.. o tada pasižiūri į kainą, atsidūsti ir eini pirkti nukainotų baklažanų, nes pinigėlius reikia taupyti. Aišku mes atrado labai taupią išeitį kaip pasimėgauti žuvimi, bet neišlaisti daug pinigų (ne, tai ne akcijos.. nors ir jos yra labai gerai). Reikia bendrauti su žvejais! Va, Vilius turi dėdę žvejį ir jis mus retkarčiais palepina pagauta žuvimi. Žinoma, jis žvejoja Nemune ir tikrai ten nepagausi egzotiškų žuvų, bet... labai skanu ir raudės.. tik reikia jas mokėti paruošti.
Šį kartą mes gavome dovanų nė raudžių, bet dvi lydekaites. Na, jos kiek gardesnės žuvys nei raudės, bet mano vyras pageidavo, kad aš ir jas paruoščiau kaip kitas, eilines upines žuvis. Tai jo mėgiamiausias žuvies patiekalas.



Kepta upinė žuvis su čili pipiriukais

Žuvies marinavimui prireiks:
Puse puodelio tamsaus sojos padažo;
3 skeltelių česnako;
Čili pipiro arba kupino valgomojo šaukšto džiovinto, grūsto čili pipiro;
1 citrinos.

Dar prireiks:
Sviesto ir citrinos
Nuvalytą ir gerai išplautą žuvį reikia labai kruopščiai nusausinti. Pasistenkite kuo kruopščiau išvalyti žuvies pilvo ertmę, nes upinės žuvys paprastai „kvepia“ dumblu, jei gerai neišvalai jų. Išdarinėtą, nusausintą žuvį truputį įpjaunam, kad marinatas, greičiau įsigertų. Susipjaustom česnaką, čili pipirą, išsispaudžiam citrinos sultis. Visus marinatui reikalingus produktus sumaišom ir užpilam ant žuvies. Pasistenkite marinatų gerai įtrinti žuvies pilvo ermę bei įpjovimus. Paliekame žuvį marinuotis 20min.

Įsikaitinam orkaitę iki 200oC. Išimame žuvį iš marinato, dedame ją ant folijos arba kepimo popieriaus (kas Jums mieliau). Į žuvies vidų įdedame sviesto gabalėlių ir ją gerai suvyniojame į foliją/kepimo popierių, kad išsilydęs sviestas neištekėtų. Dedame į orkaitę ir kepame apie 30min ar daugiau, priklauso nuo žuvies dydžio. Prieš pat pabaigą, atsargiai praplėšiame foliją/kepimo popierių, kad žuvis truputį apskrustų, bet kad sviestas neištekėtų lauk. Iškeptą žuvį dedame į lėkštę, ant jos supilame išsilydžiusį sviestą apsilaistome papildomai citrinos sultimis ir valgome su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą