Deja kainos ya kosminės. Atsistoji, pasižiūri į ant ledo gulinčią žuvytę.. nori, jau fantazuoji kaip būtų skanu sudoroti žuvies gabaliuką su sviesto padažu.. o tada pasižiūri į kainą, atsidūsti ir eini pirkti nukainotų baklažanų, nes pinigėlius reikia taupyti. Aišku mes atrado labai taupią išeitį kaip pasimėgauti žuvimi, bet neišlaisti daug pinigų (ne, tai ne akcijos.. nors ir jos yra labai gerai). Reikia bendrauti su žvejais! Va, Vilius turi dėdę žvejį ir jis mus retkarčiais palepina pagauta žuvimi. Žinoma, jis žvejoja Nemune ir tikrai ten nepagausi egzotiškų žuvų, bet... labai skanu ir raudės.. tik reikia jas mokėti paruošti.
Kepta upinė žuvis su čili pipiriukais
Žuvies marinavimui prireiks:
Puse puodelio tamsaus sojos padažo;
3 skeltelių česnako;
Čili pipiro arba kupino valgomojo šaukšto džiovinto,
grūsto čili pipiro;
1 citrinos.
Dar prireiks:
Sviesto ir citrinos
Įsikaitinam orkaitę iki 200oC. Išimame žuvį iš
marinato, dedame ją ant folijos arba kepimo popieriaus (kas Jums mieliau). Į
žuvies vidų įdedame sviesto gabalėlių ir ją gerai suvyniojame į foliją/kepimo
popierių, kad išsilydęs sviestas neištekėtų. Dedame į orkaitę ir kepame apie
30min ar daugiau, priklauso nuo žuvies dydžio. Prieš pat pabaigą, atsargiai
praplėšiame foliją/kepimo popierių, kad žuvis truputį apskrustų, bet kad
sviestas neištekėtų lauk. Iškeptą žuvį dedame į lėkštę, ant jos supilame
išsilydžiusį sviestą apsilaistome papildomai citrinos sultimis ir valgome su
šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą