Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2011-04-28

Jūsų temos: Niekada nesakyk...

Gyvenime būna dienų, kai prabudus ar einant miegoti sau vis pakartoji, kad niekada niekada... daugiau arba iš viso. Bet...

Niekada nesakyk, kad to ano nesimokinsiu, nes man to nereikės gyvenime. Niekada nesakyk, kad aš niekada nevalgysiu, nes nežinia, kada tą skonį iš naujo atrasi. Niekada nesakyk, kad nesikeisiu, nes gyvenimas pats ima ir pakeičia. Ir juo labiau nekartok, kad nesikirpsiu, šito aš nedirbsiu, aš pati galiu, man pagalbos nereikia, man tai nepatinka, aš to nenoriu, šito nesivilksiu, ano aš tikrai negaminsiu, to neprisiminsiu, nekartok, kad tai kvaila, kad neįdomu, nenaudinga, negražu, tam anam esi per rimta ar per jauna. Nes būtinai būtinai su tuo tau teks susidurti ir tada nurijus visą išdidumą tai daryti.

Niekada nesakyk, kad nesupyksi. Niekada neprisiek, kad neišduosi ir tavęs niekas neišduos. Niekada sakyk, kad neįskaudinsi, kad neužgausi, nes ką gali žinot?.. Niekada nekartok, kad ašarų daugiau nebeturėsi, nes jos prapliups, kada mažiausiai to tikėsies. Niekada nežadėk, kad nepaliksi, nes gyvenime tenka palikti viena, kad atrastum tą, kuris tavęs tikrai laukia. Niekada nesakyk, kad neatleisi, nes tik atleidus gali gyvent toliau.. o jei atleidi tu, tai ir tau už tavas klaidas bus atleista.

Niekada nesakyk, kad nebegulėsi ant rasotos žolės žiūrėdama į mėlynu dangumi plaukiančius debesis, kad nebetikėsi, kad nebesvajosi. Niekada nesakyk, kad nebemylėsi ir net šypsenos kitam nepadovanosi. Kad niekada savo delne nespausi kito rankos, lyg tai būtų vienintelis pasaulyje egzistuojantis dalykas. Niekada nesakyk, kad savo patalo nesidalinsi, kad nieko niekada neapkabinsi. Kad neseksi nežinomybės, nors tau širdis net rėks tai padaryti. Niekada nesakyk, kad tau pakaks vienatvės, nes net arbata gardesnė, kai ją dviese daliniesi. Ir niekada sau nekartok, kad niekada šios laimės neprarasi, nes mes visi išeinam... ir deja niekada kartu...

Niekada nesakyk,  kad nenorėsi spausti savo kūdykio prie nuosavos širdies. Kad nenorėsi jo nešioti savyje, kad nemylėsi, kad jo nekęsi, kad jis gyvenimą gadins.. arba kad dar ne laikas, dar palauksim, kad  dar pati neužaugai, dar visi pasaulio pinigai neuždirbti, namai nepastatyti, pasaulis nepamatytas... nes vieną dieną, kai niekada niekada sutirps, tada suprasi, kad tos tuštumos neužpildys niekas, nes bus iš tiesų nebe laikas...

Gyvenimas iš mūsų niekada niekada juokiasi. Kartais už juos baudžia. Deja mes toki sutvėrimai, kurie moka mokytis tik iš nuosavų klaidų, nors mes visi jas vienodas darome. Gal tiesiog taip paprastai gyvenime reikėtų imti ir atsisakyti tų galybės neigiamų žodelių, kuriuos taip dažnai vartojame ir dažniau rizikuoti bei sakyti visada, noriu, galiu, dabar, reikia. Gal taip paprastai reikėtų imti ir nebebijoti rizikuoti, suklysti, nebijoti išbandyti, eiti ieškoti nuotykių atvira širdimi, švariomis mintimis, išsilaisvinus nuo nuosavų suvaržymų, pavargti, kristi į lovą, o išmiegojus vėl kibti į gyvenimą visomis jėgomis ir nebepalesti. Tada ir gyvenimas mums duos kur kas daugiau nei mes galime tikėtis ir net lietingos dienos mums bus pačios gražiausios, nes lyjant bus galima išsitaškyti balose ar teisiog prisiglaudus prie mylimo žmogaus ir jaukiai gerti arbatą namuose. Nes juk visada visada saulė šviečia, net tada, kai jos nematome. ;)

_ ,, _

Nors mano atiduotuvės jau baigėsi, bet aš jūsų temų tikrai nepamiršau. :) Šį kartą rašiau Ievos iš stebuklų šalies pasiūlyta tema. Buvo daugybė variantų kaip rašyti. Tikrai daugybė. Buvau pradėjus rašyti keliatą juodraščių, bet man kažkaip pasakoti, kad seniau nevalgiau virtų morkų ir sakydavau, kad jų nevalgysiu, o dabar jau valgau kone kasdieną, buvo gana banalu, tai ėmiau ir parašiau tai, ką tik perskaitėte. Tikiuos nei Ieva, nei jūsų nenusivylėte.

O pavasaris įsismarkavo. Paukščiukai baigia gerkles prarėkti, žmonės vaikšto išsišiepę, o ir aš pati jaučiuosi tikrai laiminga. :) Vakar buvo vaikščiojimo Laisvės Alėją maratonas, kuris maloniai nuvargino. Dabar sėdžiu ir valgau šokoladinį kiaušinį pietums ir eisiu tuoj pirkti česnakų. O smagiausia tai, kad nebereikia apsivilkti palto einantį lauką. :]

17 komentarų:

  1. labai daug teisingų minčių... aš irgi daug visko prisižadėjus, daug 'niekada niekada' pasakius.. jei tik sugebėčiau visus prisiminti ir pakeisti.. net ir su maistu... niekada niekada turėčiau nebevalgyti česnakų ir svogūnų... česnako vengiu tik gryno (su mišrainėm kapoju kaip reikalas) o su svogūnu reikės atskirą kalbą apturėti... :)

    P.S. Ar jau užgijai po visų pasistumdymų su dėdėm? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mudviabidvi, aš irgi niekada niekada nevalgau svogūnų. Vis dar. Nors daugelį produktų jau valgau ir su dideliu malonumu. (virtos morkos, kalafijorai, brokoliai, moliūgai, kartais net burokėliai, kiaušinio trynys, duona su sviestu ir taip be galo be krašto :D). Bet dar daugiau tų niekada niekada jau esu sulaužius. :) Manau,akd tokių dalykų žmonės nedaro tik iš baimės apsijuokti, suklysti ir tik todėl sako "niekada niekada". :)

    Malonu, kad klausi. :D Taip, jau beveik sugijau. Ant lūpos dar matosi patamsėjimas, virš lūpos irgi, bet krempudra ir lūpdažis viską pataiso. Tik mėlynės ant kojų gyja lėčiau, bet tai didelio diskomforto nesudaro. :) Jau ir žmonėm nebaisu pasirodyti.. ir vėl užsimiršus lakstau.. tik dar be aukštakulnių. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gražiai parašyta ir labai teisingai...:)Einu dar sykį perkaityti, nes tikrai teisingai ir įkvepiančiai viskas skamba ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ahaaa... su burokėliais aš jau taisau padėtį.. bet tik sriuboje.. kažkaip virti šilti jie skanesni nei virti ir mišrainėj ;D kalafijorai brokoliai ir kiti išvardinti maistai man lenda... :) kol kas.. nors pastebėjau kad į saldžią varškę (kur būna su vyšniom ir pan) dar sunku ir pažiūrėti.. atsivalgiaus sykį iškar pakelį didelį suvalgius.. yra krūva produktų kur sykį per porą metų suvalgau ir gana :D ilgam laikui :)

    o kad beveik sveika smagu girdėti :) iki vasaros užgis tikrai :D
    bwt, mudviabidvi galima pažinti kaip Gretą ir Agnę, o Tavo blog'ą skaito ir kartais pakomentuoja Greta :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Malonu, Greta, kad skaitai. Aš irgi judviejų dienoraštį skaitinėjau, tik ten retokai jis atnaujinamas. ;)

    Aš seniau beveik nieko nevalgydavau (svorį "prižiūrėjau"). Dabar mėgstu sočiai ir skaniai pavalgyt. Tik vis dar jokio pernelyg riebaus maisto netoleruoju. :)

    Tikiuosi, kad jau kitą savaitę ant mano veido nebus net žymės apie šį nelaimingą atsitikimą. :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai gražiai ir giliai išvystei temą.
    Viskas taip ir yra.

    AtsakytiPanaikinti
  7. kad aš dabar labiau bakalaurą bandau pribaigti... nieko negaminu, nieko nesukurpiu :( nors galvoj ūžia jau keliolika 'must do' :) tuoj atsiimsiu :)

    o svorio man kažkaip niekada neteko prižiūrėti.. iš močiutės paveldėjau labai greitą medžiagų apykaitą, tai tik spėk valgyt ;D tikiuosi šitas bruožas nepadings niekada :D ir kažkaip natūraliai sekasi man jį suderinti, kiek per tevelizorių visi žiūrėjo tų laidų apie nuodingus ir kenksmingus maistus, pasirodo ir taip aš jų nevalgau :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ieva, džiaugiuosi, kad patiko. ;)

    Greta, dienoraštis nėra svarbiausia gyvenimo dalis. Jis tik malonus priedas, kurį rašai tik tau pačiai prireikus. O jei yra svarbesnių dalykų už jį, tai jais reikia ir užsiimti. ;)

    Aš irgi esu iš prigimties nelinkus pilnėti. Nebesu šakaliukas, bet ir apvalyutė nesu. Paauglystėj buvo durnumas kuo kūdesne būti užėjęs. :/ Ir aš seniai tų visų "blogų" dalykų nevalgau, bet tikrai manijakiškai neseku kur ten koks E paslėptas. :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aušra,
    Dėkoju už tokį išmintingą įrašą.
    Jau eilinį kartą esu įsitikinus gyvenime kad jei sakysiu "aš niekados..." likimas mane privers atsiimti savo žodžius.
    Labiausiai mokinuosi iš savo vaikų. Jų "niekada" - bei aplamai laiko suvokimas yra visai kitoks negu suaugusių...Dažnai "niekada" yra tik kelios minutės ar valandos;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. va va, man irgi panašiai.. kažkada sėkmingai reiškiausi bitėj+, ir dabar kartais ten užeinu išsipaskot :) bet šie metai tokie jau yra.. ir niekur neprapulsiu.. :)

    o toliau vystant maisto temą - man kažkaip natūraliai gaunasi didesnės dalies tų E išvengti :> smagu smagu dėl to :) mano sesė baigia susirgt ta kūdumo liga, bet aš ją stengiuosi 'išgydyt' ;D tiesiog kai jai 16 tuoj, o jau visaip kaip stambesnė už mane, jaučiasi ne visai jaukiai :) bet tiesiog skirtingi genai ir nieko nepadarysi ;DD

    AtsakytiPanaikinti
  11. Irma, ačiū. :]
    Vaikų pasaulis labai dinamiška ir labai kintantis. Ansičua to nepastebėdavau (pati dar buvau vaikas), o dabar matau koks tas pasaulis yra nepastovus, besimainantis ir kartu labai nuostabus. :)

    Greta, man visos dietos, "kūdynimasis" kvailai atrodo. Jei nesveri virš 100kg, jei netrukdo tau tavo "apvalumas" judėti, jei negadina svoris sveikatos, tai ir nėra reikalo kūdintis. Aišku nemanau, kad labai sveika "ryti" vien tik riebų maistą, bet maitintis tik arbatomis ir salotomis tikrai nėra sveika. Gali būti vegetras, net veganas, bet vis vien net tada sočiai reikia valgyti, nes maistas, sotumo jausmas tikria įtakoja gyvenimo kokybę. :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. pritariu visaip kaip :) aš kai alkana tai pikta kaip širšių lizdas ;D ir aplink visus erzinu bumbėdama kaip noriu valgyt ;) o mano sesė tiesiog jau mane praaugo ir dėl to visaip kaip didesnė atrodo :) o tų visų vegetarų patiekalai man labai skanūs, kartais namie ką pagaminu, kartais nukeliauju į kokią "Radharanę" ir jau nuo pusės porcijos būnu persivalgius :) bet be mėsos - nie dienos beveik ;D

    AtsakytiPanaikinti
  13. Greta, aš negalėčiau būti vegetare. :D Bet daug mieliau valgau daržoves nei mėsą. :) O ir mano vyras nėra "mėsiaėdis". :D Jis net prašo, kad ne kokį kepsnį iškepčiau pietums, o daržovių pyrago, spagečių su daržovių padažu ar tiesiog virtinukų su varške.:) Daržovės yra gėris: va prasideda vasara, tai beveik tik jomis ir tesimaitinsim. :)
    Vis planuojam eiti į "Radharanę", bet kas kart išėję papietauti į miestą nueinam į kokį kiniečių restoranėlį. :]

    AtsakytiPanaikinti
  14. vasaros metu pas mane meniu irgi daržovės ima viršų.. :) sode visokios saloootos, svogūnų laiškai, ridikėliai, uogos ir taip toliau ir panašiai... tik spėk valgyt ;D
    Jei aš su draugu išeinu laukan, tai dažniausiai viskas baigiasi kokiam Sushi express'e :D jau tuoj būsim visus išragavę :D o "Radharanė" ir kitos vietos turi laukti, kol išeinu su draugėm kur į lauką ;D

    AtsakytiPanaikinti
  15. *nom nom nom*
    Daugyyybės gėrybių :>

    AtsakytiPanaikinti