Mano dienoraštyje daromas remontas. Atsiprašau už iškilusius nepatogumus. :}

2012-01-24

Advento kalendorius. Devyniolikta diena. Siaubingai intensyvus apsilankymas Vilniuje.

Labai labai ankstyvas rytas. Jau dabar jaučiuosi pavargus. Iš kažkur atsirado sloga ir aš noriu gulėti apsikabinus servetėlių pakuotę, gerti arbatą ir snūduriuoti, bet tam visiškai nėra laiko. Šiandien manęs laukia kelionė į Vilnių, kurs susitiksiu net su septyniom nuostabiom merginom septyniose skirtingose Vilniaus vietose. O minėjuas, kad aš Vilniui nesiorentuoju? Gerai, kad mano vyras pasisiūlė pabūti mano vairuotoju šią dieną, nes kitaip man būtų visiškos šakutės. :/ Ir nors ir labai ankstyvas rytas, mes vis vien atradom laiko pusryčiaudami išsipakuoti savo dovanėles.

Vilius mane apdovanojo mano nusvaigimu. Pati niekaip nesiryžau išleisti kitur reikalingų pinigėlių šiai savo užgaidai, bet vyliausi, kad ją gausiu dovanų. Tai medinis žmogeliukas-piešimo figūra, kuri man padės geriau jausti žmogaus kūno proporcijas, kai paišau savo piešinėlius. :) Labai labai esu patienkinta šia dovanėle. :]


Mano vyras pradėjo visai neseniai bandyti karts nuo karto pasportuoti ir kai eina į treniruotes nešasi itin nepatraukliai atrodantį plastiko butelį, todėl aš jam tiesiog padovanojau pačia parasčiausia, niekuo neįpatingą gertuvę vandeniui.


Mano sesė mane palepino mažutėliu elniukų-magnetuku, kuris papuošė mano šaldytuvą. :)


Aš ir vėl pildžiau Nerigos karvučių kolekciją ir jai padovanojau pakabutį-karvytę, kurią dekoravau degikliu. :)


Na, o Simos dovana buvo labai labai skani ir greitai suvartota. :D Tai buvo itin skanūs šokoladiniai saldainiai su degtine. Mmm.. ir dabar dar pakartočiau. :}


Simai, kaip ir savo sesei, pildžiau jos mini kolekciją, ir padovanojau mielą mažutėlį šaukštelį. :)

Tik dabar apsižiūrėjau, kad neturiu nei vienos nesusiliejusios šaukštelio nuotraukos. :/ Todėl atsiprašau už nuotraukos kokybę. :/

_ ,, _

Kelionė į Vilinių.

9h. Vilniaus Akropolis. Pirmą kartą aš jame atsidūriau. Nebuvo reikalo ten važiuoti. Man ir Kauno prekybos centrų pakanka. Čia aš susitinku su Natalija. Ji man atrado minutėlę, kad galėčiau jai įteikti mažytę Kalėdinę dovanėlę. Tai buvo didžiausias galvos skausmas, nes neįsivaizdavau ką galima padovanoti tokiai Auksarankei kaip ji. Galvojau galvojau ir sugalvojau, kad dovanosiu dekoruotą skrynutę ir odinių gėlyčių, kurias galima būtų panaudoti skrebinimui ar dar kam panašiai. Taip pat pridėjau dar ir siuvinėtą miniatiųrinį žaisliuką ant eglutės. Tikiuosi dovanos tikrai nenuvylė Auksarankės-Auksaširdės Natalijos. Susitikimas buvo itin greitas, nes teko skubėti į kitą susitikimą. Nors labai ir trumpam buvo labai gera susitikti savo geradarę. :]


10h. Vivulskio gatvė. Susitinku su Danguole. Susitikimui turiu tik valandą, bet sekantis susimatymas įvyks toje pačioje gatvėje, todėl turim laiko išgeri po puodelį kavos. Kava buvo labai nekokia, bet kompanija puiki ir valanda neprailgus prabėga. Su Danguole norėjau susitikti, nes vis dar nebuvau atidavus savo Atiduotuvių dovanos, kurią ji laimėjo. Tuo pačiu, aišku, pasveikinau su Kalėdom ir labai netikėtai gavau dovanų. :] Dovanos buvo labai žavingos, labai prasmingos: gavau visą saują pakabukų, kuriuose slypėjo širdingas Danguolės palinkėjimas man ir mano šeimai laimės. Gražu neišpasakytai. Net pati pasijaučiau per prastą dovanikę atvežus. :( Aš Danguolei padovanojau dekoruotą vazonėlį, siuvinėtą mini žaisliuką ant eglutės bei vertus auskarus.

                                                         Mano dovana Danguolei.

Dovana, kurią gavau nuo Danguolės.

11h. Vivulskio gatvė. Prieraišios tėvystės centras. Čia aš susitinku su Egle. Su ja aš tariausi keisti Kalėdinėm dovanėlėm. Kai jau ištiesiau jai įteikti jos dovaną, akies kraštu užmečiau į maišelio turinį ir net nustėrau: nuo užpakalinės automobilio sėdynės buvau pačiupus ne tą dovanų maišelį. O DIEVULĖLIAU! Staigiai puoliau skambinti Viliui, kuris tuo metu klaidžiojo po prekybos centrą, ieškodamas dar neįgytų dovanų. Kol jo laukiau, apžiūrėjau Preiraišiosios tėvystės centre vykstančią mugę, nupirkau draugų sūneliui šliauštinukus ir pajaučiau, kad aš vienintelė ten esu ne mama. Va, tai buvo kiek nejauku. :o :) Gal būt kitą kartą su Egle pavyks kiek ilgiau pabendrauti susėdus prie arbatos puodelio. ;)
O kalbant apie dovanas, tai aš gavau nuostabų Kalėdinį angelą, kurį pasiuvo man Eglė. Pati nebūčiau pasiryžus tokį dalyką siūti, nes mano siuvimo įgūdžiai dar gerokai riboti. :} Labai žavi dovana. Taip pat dar gavau ir moliūgų-greifruktų padažo. Neslėpsiu, jis dar neparagautas, bet neabejoju, kad tikrai puikus. :)


Eglei įteikiau maišelį su mano gamintom smulkmenėlėm. Tai buvo medinė lentelė su išdegintu teksu ir dekoruota mentelė, dekoruota skrynutė, dekoruotas vazonėlis ir mano pačios verti auskarai. Labai labai tikiuosi, kad Eglei patiko mano dovanoti daikteliai. :)


12h. Katedros aikštė. Labai labai vėluoju į susitikimą su Reda. Lauke pučia nežmoniškai žvarbus vėjas ir man net širdį suspaudžia, kai tik automobilis ir vėl turi sustoti prie raudono šviesoforo, kai žinau, kad per mane ir mano žioplumą žmogus šąla. :( Su Reda turėjau susitikti, nes buvau jos prašiusi iš kelionės po Australiją parvežti mano vyrui bent kelias monetas į jo kolekciją. Ji sutiko padėti ir parvežė saujikę monetyčių. Už tai aš jai atsidėkodama taip pat padovanojau nediduką dekoruotą vazonėlį ir siuvinėtą miniatiūrinį eglutės žaisliuką. Tikiuosi dovanėlės patiko ir tiko tokiai nuostabiai meniškai Redai. :)


13h. Lukšio gavė. Čia aš susitkau su Justina. Atvirai pasakius, net nesitikėjau kad kalba taip lengvai riškis, kad sutiksiu tokį šiltą ir malonų žmogų. :] Bendravom tarsi labai labai seniai nesimatę draugės. Tikiuosi dar kada pavyks susitikti prie arbatos/kavos puodelio, o gal net būtų labai smagu sulaukti Justinos pas save svečiuose.
Mudvi buvom susitarę keistis Kalėdinėm dovanom. Kai išvydau jos dovaną aš labai nusiminiau, nes maniškė buvo TOKIA menkutė. Aš jai padovanojau pačios nertą pagalvėlę, dekoruotą vazonėlį ir vertus auskarus.


Na,o Justina mane tiesiog apipylė dovanomis. Gavau nuostabų vėrinį, arbatos, sausianių, obuoliukų, konservuotų grybų, vyšnių uogienės ir dar visą maišiuką karoliukų, metalinių detalyčių ir labai gražią medžiagytę. O išsikalbėjus apie monetas, mieloji Justina pakratė piniginę ir mano vyrui liepė perduoti kelias latviškas monetytes, kuriomis jis labai apsidžiaugė. Vajė! Aš dovanomis labai labai apsidžiaugiau, bet vis vien jaučiu sąžinės kirbėjimą, kad mano dovana Justinai buvo tikrai per menka. :/


14:15h. Pavilnionių gatvė, kurios GPS neranda. Gerai, kad yra mobilusis telefonas, tai Reda (taip ir vėl Reda, bet čia jau kita. :D) mano vyrui ir man šiaip taip išaiškino kaip surasti jos šviesius namus. :) Reda nėra dienoraštininkė, bet ir ji sutiko su manimi keisti Kalėdinėm dovanom. Iš pradžių ji šiek tiek abejojo dėl susitikimo ir buvo labiau linkus siūsti dovaną, bet vis dėl to susitikom realybėje. Ji mane ir Vilių sutiko savo šviesiuose namuose, prikrautuose knygų ir daugybe gražių dalykėlių. Be maloniosios Redos mus dar pasitiko ir Profesorius. Mano nuomone tai labai labai tinkamas vardas katinui. :D Juo labiau, kad katukas ir elgiasi kaip tikras profesorius. :] Na, bet aš čia ne apie katiną rašau, kad ir kokis jis žavus bebūtų. :) Tai vat, prisėdę išgerti po puodelį arbatos, mes su Reda kalbėjomės apie Kauną ir išsiaiškinome, kad jos antroji pusė yra ne kas kitas, o mano ir mano sesės informatikos mokytojas. :D Tai labai malonus bei netikėtas sutapimas. :} Šiaip tai buvo itin jaukus susitikimas, kurį būtų smagu dar kartą pakartoti. ;)
Bet kaip gi čia apsieisi be dovanų. :) Aš Redai padovanojau nertą pagalvėlę ir siuvinėtą mini žaisliuką ant eglutės. Labai tikiuosi, kad mano dovana Redai patiko, nes man OI kaip labai aptiko jos padovanota kerpių eglutė. Ji labai gražiai papuošė mūsų kompiuterinį stalą. :)


15:30h. Rotušės aikštė. Čia aš turėjau susitikti su dosniaja Gabriele. Skambinu ir niekas neatsako. Vėl skambinu ir vėl tas pats. Jau susirūpinau, kad blogai įsivedžiau jos naująjį telefono numerį. Per tą laiką, kol laukiau aš pavalgiau, gerokai pasivaikščiojau po Vilniaus senamiesti. Paskambinau Viliui ir susitariau, kad gal važiuosim jau namo, nes šis susitikimas nebeįvyks, ir kol ėjau į susitikimo su Viliumi vietą man perskambino Gabrielė ir pasakė, kad buvo nutikus nemaloni nelaimė su elektra jos namuose, todėl ji neatsiliepė. Susitikome sutartoje Rotušės aikštėje ir smagiai pasivaikščiojome, vedžiodamos jos išdykusią Kami. Važiavimą namo atidėjome dar kelioms valandoms. :) Kartu su Gariele plepant apie šuniukus ir kitus gerus dalykėlius laikas nepastebimai praskriejo. Dar teko didžiulis malonumas paglostyti airių vilkogaudį, kuris pasirodė toks dieviškai mielas sutvėrimas, kad tik dar labiau užsimaniau tikrai didelio šunelio. :) O pačiai Gabrielei padovanojau dekoruotą tekstu pjaustymo lentelę, mentelę, dekoruotą skrynutę, dekoruotą vazonėlį, nerta vėrinuką bei nertą pagalvėlę. Tikiuosi Gabrielei patiko mano dovanotos smulkmenėlės. ;)



Namo, į Kauną grįžom gerai po 21h. Mano sloga ir nuovargis ėmė viršų, bet mes vis vien dar šiaip taip susitaisėm šiokią tokią vakarienę, išgėrėme po taurelę karšto brendžio, slogoms gydyti, ir griuvome miegoti. Iš tiesų buvo labai ilga bei turininga diena.

4 komentarai:

  1. Tikra Kalėdų senelio diena :). Tikrai smagiai :)Tavo apnertos pagalvėlė be galo gražios :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ei, jeigu dar kartą išgirsiu, kad Tavo dovanos buvo prastos - kitą kartą, kai susitiksim, teks apibarti Tave :DDD Viskas buvo puiku!
    Juk šiaip ar taip - ne dovanose esmė (nors, žinoma, kad smagu jas gauti ;DD), o pačiam susitikime...man tai buvo labai smagiai praleistas laikas :) bučkis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Brangioji Aušryte,
    aš vis dar negaliu atsitokėti nuo dovanų gausos ir atsidžiaugti tavo rankų darbeliais. Nuostabios apgalvotos dovanėlės.
    Dėkoju už galimybę pasikeisti dovanomis ir asmeniškai susitikti, nes tai galima skaičiuoti kaip papildomą dovaną ;)
    Tikiuosi, kad kitas susitikimas leis daugiau pabendrauti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vaida, ačiū. :)

    -Minija-, o susitikimas tikrai buvo labai smagus. Net gaila, kad toks trumpas. :] eiks dar pakartoti. ;D

    Egle, džiaugiuosi, akd patiko dovanos. :) Aš irgi tikiuosi,kad kitą sykį galėsim ilgiau pabendrauti. ;)

    AtsakytiPanaikinti